Press Image Ljetne Majice

Ljetne Majice sa Skrivenim Porukama


Prije točno godinu dana, izašla je prva kolekcija Sugar Ants odjeće. U godinu dana, naš brend osvojio je cijelu Hrvatsku i regiju te ponosno odšetao i u daleke krajeve svijeta. Ono što ovu, novu, kolekciju čini drugačijom je, prije svega, broj motiva. Njih je ovaj put dosta manje, no to ne umanjuje njihovu vrijednost. Prva je kolekcija svojim linijama pokušala dokazati da je manje više, a nova ljetna kolekcija isto to poručuje kroz sam broj motiva. Motivi su dosta složeniji, vizualno jači, a iako brojem manji, priče koje stoje iza njih daleko su složenije.

Tri su motiva koja ćete nositi na majicama ove kolekcije. Prvi, i nama osobno najdraži, motiv je koji oslikava sve nas. Djevojka koja je zaspala za stolom predstavlja sve one koji su se barem jednom suočili s bilo kakvim strahom, anksioznošću, depresijom ili nekim drugim psihičkim poremećajem. Lemuri koji izlaze iz knjige, u kojoj su zapisani svi teški trenuci s kojima se nosimo, predstavljaju upravo te poremećaje i borbu za oslobađanje od istih. Majica nosi i “skrivenu poruku” u obliku datuma (10/10) koji je svijetu poznat kao Dan mentalnog zdravlja.

Drugi motiv nosi snažnu ekološku poruku. Na njemu se nalazi mašina za pisanje prepuna detalja koji upućuju na jedan od najvećih ekoloških problema. Ono što mi se posebno sviđa kod ovog motive je to što ga možemo shvatiti na puno različitih načina. Ledene tipke za mene predstavljaju strah od riječi, strah od susreta s istinom i često bježanje od onoga što si ponekad ne želim priznati. Možemo to shvatiti i kao snagu koju riječi imaju i način na koji utječu na druge ljude u trenucima kada o njima izgovorimo nešto što bismo zapravo trebali ostaviti za sebe.

Treći je motiv dosta opušteniji i pokazuje humorističnu i hedonističku stranu ovoga brenda. Ljenjivci koji uživaju u jednom sasvim običnom danu. Ovaj motiv ukazuje na onu stranu života koja nam je često najdraža. No, podsjeća i na to da stvarnost uvijek ima dvije strane i da bježanje jednoj od te dvije ne donosi ništa dobro.

Motivi su, dakle, svojim izgledom, porukama i brojem dosta drugačiji od onih koje ste gledali prije točno godinu dana. No, njihov je cilj jednak. Na drugačiji način, s drugačijim porukama i metaforama doprijeti do ljudi i potaknuti ih na razmišljanje. Kampanja za ovu kolekciju snimljena je u predivnom, prirodnom okruženju na Dunavu i time smo ponovno podsjetili na ljubav koju gajimo prema prirodi. Majice su izrađene od stopostotnog organskog pamuka, ugodne su za nositi, a krojevi su ovoga puta nešto drugačiji i uži.

Sugar Ants tim još je jednom pokazao nevjerojatan spoj prirode, ljubavi prema planeti i ljudima i od njega napravio priču koja će se, vjerujemo, daleko čuti. Cijena majica kratkih rukava iznosi 99,00 kn bez uračunate dostave. Svoje primjerke naručite što prije jer je kolekcija kao i uvijek - limitirana :)


6 JUL 2017   •   WRITTEN BY NINA BALJAK, ZVONIMIR ŠARIĆ